Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Стамболова с дисквалификация на световното в Москва

Снимка: БГНЕС

Ваня Стамболова не успя да се класира за финала в дисциплината 400 метра с препятствия на световното първенство по лека атлетика в Москва. Националната рекордьорка финишира осма във втория полуфинал с резултат 56 секунди и 58 стотни, но малко по-късно стана ясно, че е била и декласирана за неправилно преодоляване на препятствие.

Победителка в серията й стана европейската шампионка на 400 метра от тази зима Пери Шейкс-Драйтън (Великобритания) с 53 секунди и 92 стотни. Втора финишира световната шампионка от Дегу преди две година Лашинда Димъс (САЩ) с 54 секунди и 22 стотни, а третата, която се класира по място за финала, беше световната студентска шампионка Анна Титимец (Украйна) с 54 секунди и 63 стотни.

Извън битката за медалите остана голямата надежда на домакините и олимпийска шампионка от Лондон 2012-а Наталия Антюх, която финишира шеста в серията с 55 секунди и 55 стотни. Носителката на сребърно отличие от шампионата на Стария континент през миналата година Дениса Росолова (Чехия) също остана извън първите осем за финала, след като зае четвъртото място в полуфинала на Стамболова с 55 секунди и 14 стотни.

С най-добър резултат за финала се класира водачката в световната ранглиста за сезона Зузана Хейнова (Чехия), която спечели първата полуфинална серия с 53 секунди и 52 стотни.

Финалът в дисциплината е в четвъртък в 19:45 часа българско време.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна