Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов, който в началото на годината нападна пожизнения лидер на ДПС Ахмед Доган. На следващото заседание Ахмед Доган може да бъде доведен принудително в съда, тъй като днес не се яви в съдебната зала.

Съдът не даде ход на делото с мотива, че от връчването на призовката за свидетел на Ахмед Доган, което е станало на девети август чрез охраната на дома му, не са минали необходимите по закон седем дни, в които той може да заяви желанието си да се конституира като частен ищец в процеса.

Заради това, че днес Ахмед Доган не се яви в съдебната палата, без да е посочил уважителни причини, съдът постанови неговото принудително довеждане на следващото заседание по процеса, насрочено за 24-ти септември. Доган обаче може да обжалва тази мярка, постановена от магистратите.

Октай Енимехмедов е обвинен за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По време на конференцията на ДПС на 19-и януари тази година той изтича на сцената, докато лидерът на движението четеше отчетния си доклад, и насочи пистолет в слепоочието му, след което няколко пъти неуспешно се опита да произведе изстрел. След това Енимехмедов беше неутрализиран от служители на НСО и от делегати на конференцията.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна