Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Стависки ще е хореограф и на волната програма на Бриан Жубер

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френската звезда на фигурното пързаляне Бриан Жубер ще разчита на Максим Стависки за хореографията и на двете си програми за новия сезон. Още в началото на лятото Жубер обяви, че ще работи по кратката си програма с двукратния световен шампион при танцовите двойки с Албена Денкова. В интервю обаче 29-годишният състезател разкри, че ще ползва Стависки и във волната.

През юни с Максим поставихме кратката ми програма по музика на Астор Пиацола. Той реши, че трябва да изберем танго, да смени стила ми и да покажем на публиката и съдиите един различен Жубер. Вече изпълних тази програма във Франция, получих добри отзиви и се чувствам добре с нея, сподели световният и европейски шампион.

В момента Жубер е на турне в Италия, след което ще работи със Стависки и по волната си програма. Двамата ще преработят хореографията на „Генезис“, която Албена и Максим показаха миналото лято, но Бриан изпълни едва два пъти. По първоначален план той трябваше да се пързаля на „Гладиатор“.

Няма да работя с Максим по „Гладиатор“, а се връщаме към „Генезис“. Обичам „Гладиатор“, но с него няма да мога да се боря за победа. Затова залагам на „Генезис“, като хореографията ще бъде преработена, допълни французинът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна