Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските туристи в Египет бяха посъветвани да останат по хотелите

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Намиращите се в Египет 40 000 британски туристи бяха посъветвани да останат по хотелите си след поредните кървави събития в страната.

Британските туристи в курортите на Червено море изглежда ще се наложи да останат за дълго в хотелите си. По изчисление на туроператорите повече от 40 000 британци в момента се намират в приближаващия се все повече към гражданска война Египет. Макар и повечето от тях да са в популярни и много добре охранявани дестинации като Шамнал Шейх на стотици километри от Кайро, британското министерство на външните работи изразява сериозна загриженост за тяхната сигурност предвид на последните събития.

Местните власти временно прекратиха всички екскурзии в района на курортите. От Форин офис посъветваха британците да се съобразяват с инструкциите на местните власти и през цялото време да носят лични документи в себе си. Засега все още няма инструкции към британските граждани да напускат Египет.

Експeрти предричат пореден удар за туризма в Египет, който вече сериозно пострада след революцията през 2011-а година и свалянето на президента Хосни Мубарак.

По публикацията работи: Веселин Паунов - Лондон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна