Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов започна успешно сезона в Англия с "Фулъм"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на "Фулъм" с Димитър Бербатов в титулярния състав стартира успешно участието си в новия сезон на английското първенство по футбол, след като победи с 1:0 "Съндърланд" като гост. Бербатов остана на терена цял мач и не успя да се разпише за лондонския тим, но това направи неговият съотборник Пайтим Касами в 53-ата минута. Той получи топката след центриране отдясно на Деймиън Дъф и я изпрати в мрежата на Кийрън Уестууд с неспасяем удар с глава. Българинът получи жълт картон в 85-та минута, когато оспори съдийско решение.

Александър Тонев остана на резервната скамейка на отбора на "Астън Вила", който стигна до паметна победа с 3:1 срещу "Арсенал" като гост. Оливие Жиру даде аванс на лондончаните още в шестата минута на мача, но Кристиан Бентеке изравни в 22-рата след добавка на собствения си удар от дузпа. Белгийският нападател даде аванс на "Астън Вила" в 61-ата след точен изстрел от бялата точка, а Луна оформи крайното 3:1 малко преди края.

В други мачове от съботната програма на Висшата лига "Норич" стигна до 2:2 срещу "Евертън", "Уест Хем" се наложи с 2:0 над "Кардиф", а "Саутхемтън" победи драматично "Уест Бромич" с гол от дузпа на Рики Ламбърт в добавеното време.

Робин ван Перси и Дани Уелбек отбелязаха по два гола за "Манчестър Юнайтед", който се наложи с категоричното 4:1 над "Суонзи". Ван Перси вкара в 34-ата минута, когато получи топката от дълбочина, овладя на гърди и вкара с ефектна странична ножица. Уелбек удвои за "червените дяволи" осем минути по-късно с гол от близо, а холандският нападател покачи на 3:0 след добра индивидуална акция. "Суонзи" върна един гол чрез Вилфрид Бони, но Уелбек се възползва от асистенция на резервата Уейн Рууни в добавеното време за крайното 4:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени