Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" привлече централен защитник от "Хетафе"

Снимка: levski.bg

Испанският централен защитник Алехандро Перес Наваро ще играе за един сезон под наем във футболния "Левски". 22-годишният Алекс Перес е собственост на елитния "Хетафе", но през последния сезон игра под наем в "Уеска". Той записа 12 мача в Сегунда дивисион, но не успя да помогне на отбора от Ел Алкорас, който завърши на предпоследно място и изпадна в третия ешалон.

189-сантиметровият Перес има две срещи в кариерата си в испанския елит през май миналата година - срещу "Атлетик" (Билбао) (0:0) и "Сарагоса" (0:2). На 16-и декември 2010-а година той записва и единственото си участие в Лига Европа за "Хетафе" при победата срещу швейцарския "Йънг Бойс" с 1:0 в последния кръг от груповата фаза на надпреварата. В последствие обаче Перес не успява да се утвърди в състава и играе предимно за втория отбор на клуба в трета дивизия.

"Левски" прекрати вчера по взаимно съгласие договорните си отношения с бразилския футболист Рамон Лопес. 24-годишният полузащитник премина на стадион "Георги Аспарухов" през юли като свободен агент от украинския "Волин" (Луцк). Той обаче не успя да се утвърди в състава. Лопес участва в пет официални мача като резерва от началото на сезона и игра общо 137 минути.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна