Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ привлече още една партия

Снимка: БГНЕС

Националният фронт за спасение на България и партия "Средна европейска класа" се обединиха. Това стана дни след като към НФСБ се присъедини и формацията на Слави Бинев ГОРД.

Обединението в крайно дясното пространство цели създаването на нов голям проект, който да участва в следващите избори. Председателят на "Средна европейска класа" Георги Манев обяви безрезервната подкрепа за програмата на НФСБ.

Ние си запазваме своята самостоятелност, но безрезервно подкрепяме проекта на НФСБ, защото България е достигнала до там, че за да се създаде средна класа, първо трябва да се спаси.

Съпредседателят на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов заяви: Това е нов етап на единение на партии, които имат обща цел - да допринесат каквото е възможно в този труден момент за спасението на България, от една страна, и от друга страна, да прекратят продължаващото 23-годишно управление на статуквото.

Стана ясно, че обединението ще се разширява с включване на още партии, но кои ще бъдат те, не беше коментирано.

"Средна европейска класа" е регистрирана през 2007-а година в Бургас. На последните парламентарни избори получи малко над 3500 гласа. В тази партия се включиха флейтистът Кристиян Коев, певицата Кристина Димитрова, председателят на националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев и бившият футболен национал Радостин Кишишев.

По публикацията работи: Виолета Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна