Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят 20-километров път между Димово и Ружинци

Снимка: БГНЕС, архив

Подписан е договор за проект на 20-километровото трасе между Димово и Ружинци, Видинска област. Приключила е и процедурата за избор на изпълнител. С реализацията на проекта ще бъдат решени проблемите със стеснения участък от главен път Е-79.

По проект новата пътна отсечка започва преди Димово, преминава през пресечена местност, пресича главен път Е-79 след село Бела и се включва директно в него преди Ружинци. С изграждането на новото трасе, започнало частично още през 1988-89-а година и спряно поради липса на финансиране, ще бъде заменен проблемният участък от Е-79, който сега преминава през град Димово и селата Бела, Скомля и Медовница.

След инспекция на района с представител на Главното управление на пътищата, областният управител на Видин Кръстьо Спасов отбеляза, че този участък от подходната пътна мрежа е трябвало да бъде завършен преди откриването на Дунав мост Видин - Калафат, съгласно Споразумението между България и Румъния от 2000-та година.

Още в първите дни от встъпването си в длъжност Спасов алармира председателя на парламента Михаил Миков и премиера Пламен Орешарски за засиления трафик, рисковете по отношение на безопасността на движението и недоволството на жителите от селищата, намиращи се на главния път, като настоя за ускоряване на процедурите по проектирането на проблемния участък, предвиден за строителство след 2014-а година. 

По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна