Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" излъга "Астън Вила" с 2:1 при дебюта на Александър Тонев

Бранислав Иванович донесе победата на "Челси" над "Астън Вила" с 2:1 в изтеглен мач от 3-тия кръг на Висшата лига на Англия
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Челси" спечели много трудна победа с 2:1 като домакин на "Астън Вила" в изтеглен мач от 3-тия кръг на английската Висша лига по футбол. Домакините първи стигнаха до гол още в 6-ата минута след нещастен автогол на Антонио Луна, в 45-ата Криситан Бентетке изравни, а Бранислав Иванович донесе успеха в 73-тата минута. Дебют и първи минути за гостите записа националът ни Александър Тонев, който се появи в игра 8 минути преди края.

Двубоят започна с натиск на "Челси" и още в 6-ата минута Еден Азар получи на скорост топката в наказателното поле, отправи удар, който бе спасен от Брад Гузан, но топката срещна тялото на Антонио Луна и влезе във вратата. Постепенно "Астън Вила" овладя натиска на лондончани и в 23-ата минута Фабиан Делф изстреля бомба от около 30 метра, но ударът му мина покрай вратата. В допълнителното време на първата част Габриел Агбонлахор проби по крилото и центрира към Кристиан Бентеке, който овладя на точката на дузпата и не остави шансове на Петер Чех за 1:1.

Гостите пропуснаха няколко добри възможности в началото на второто пълувреме, на ударите на Агбонлахор и Андреас Вайман минаха покрай вратата. В 73-тата минута Франк Лампард центрира от фаул в наказателното поле на бирмингамци, а Бранислав Иванович с глава вкара победния гол за сините от Лондон. 5 минути преди края "Вила" пропусна шанс да стигне отново до равенството - Бентеке свали с глава за Вайман, който стреля от движение, но Чех спаси.

"Челси" записа втора поредна победа за сезона и излезе начело в класирането с пълен актив от 6 точки. "Астън Вила" остана с 3 точки на 5-а позиция. И двата тима обаче имат мач повече в актива си от останалите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени