Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите ни с победа над Швейцария

Снимка: Sportal.bg

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол победи Швейцария с 92:71 точки в първата полуфинална среща между двата тима от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2015-а година в Украйна. 

В пълната зала "Универсиада" домакините пречупиха съперника си за десет минути в последната четвърт, когато реализираха 24 точки срещу едва 10 за гостите. По този начин националите си осигуриха комфортна преднина преди реванша, който е на 25-и август в швейцарския град Фрибург.

Александър Янев беше най-резултатен за нашите с 13 точки. Веселин Веселинов, Николай Върбанов и Калоян Иванов добавиха по 12, докато Бранко Миркович приключи с 11 плюс 9 асистенции.

Душан Младжан и Клинт Капела реализираха по 18 точки за Швейцария. Жонатан Дюба остана с 11 точки.

Селекционерът Константин Папазов заяви след победата, че въпреки сериозната разлика в полза на трикольорите, крайният успех не е дошъл никак лесно:

Нека си признаем, че тази квалификация не е на нивото на европейско първенство. За да бъда откровен, трябва да кажа, че тази победа не дойде никак лесно и нека да бъдем честни, че няма човек, който да е вярвал, че ще бием с 21 точки разлика, особено когато резултатът беше равен. Трябва да сме доволни, защото проявихме характер. Сега трябва да направим така, че да намалим до минимум тези спадове в играта ни и да отидем за победа в Швейцария, защото баскетболът е игра, в която само за една минута може да се загуби всичко. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени