Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев спечели интернационалния пояс и вече е официален претендент за световната титла

Снимка: Sportal

Кубрат Пулев спечели мача срещу Тони Томпсън - Тигъра по време на  галавечерта в Шверин и вече е официален претендент за световната титла в тежка категория, която в момента е притежание на Владимир Кличко.  Кобрата продължава да е непобеден на професионалния ринг, като има 18 победи от 18 мача.

Спортист номер 1 на България за 2012-а година започна предпазливо срещата, но с всеки следващ рунд успяваше да пласира повече удари в главата и тялото на 41-годишния ветеран. Двукратният претендент за световната титла издържа 12-те рунда, като след последния реферът вдигна ръката на Пулев. И тримата съдии (от Полша, Великобритания и САЩ) дадоха повече точки на за българина - съответно 116:112, 118:110 и 117:111.

Победата донесе на Кубрат Пулев интернационалния пояс на Международната боксова организация и правото да спори за световната титла. Неговият съперник ще стане ясен нa 5-и октомври, когато в Москва настоящият шампион Владимир Кличко ще защитава титлите си срещу Александър Поветкин. Не се знае в какъв срок победителят от този мач трябва да се изправи срещу Пулев.

Минути след победата Кубрат Пулев даде интервю, в което благодари на всички българи за подкрепата и заяви, че сега пред него стои задачата да се подготви по най-добрия начин за следващия си мач, който ще е или срещу Владимир Кличко, или срещу Александър Поветкин.

Искам да благодаря на всички българи - на тези в залата, и на тези пред телевизорите. Подкрепата на моите сънародници ми даваше кураж в тежките моменти, а имаше и такива. В началните рундове Томпсън, който е много опитен боскьор, ме затрудни. Той се опита да ме притисне, като търсеше близка дистанция, но аз не му позволих. Помогнаха ми движението с краката и левите прави удари. Всеки получен удар разконцентрира, затова стратегията ми беше да получавам колкото се може по-малко удари. Не бях играл 11 месеца и не съм във върхова форма, но преди двубоя за световната титла ще тренирам още повече. Сега чакам мача между Кличко и Поветкин. Предполагам, че Кличко ще победи. Надявам се с Божията помощ и с всички българи зад мен да направим фурор. Българите сме номер 1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна