Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работничките от "Интендантско обслужване" в Калофер получиха част от заплатите си

Шивачките от клона на "Интендантско обслужване" в Калофер днес получиха част от дължимите им заплати. Жените са категорични, че няма да работят, докато не им бъдат изплатени всички суми.

След като в петък над 50 шивачки от "Интендантско обслужване" в Калофер отказаха да изпълняват поръчките и протестираха по работните си места, днес ръководството на предприятието не ги допусна в цеховете, като обяви двудневна компенсация. Докато стояха пред входа на сградата, работничките получиха известия, че по сметките им са преведени остатъкът от заплатата им за месец май и възнаграждението за юни. Една от тях, Василка Иванова, заяви, че очакват и заплатата си за юли, както и полагащите им се за година и половина ваучери. Тя каза, че утре отново ще има протест пред портала на предприятието.

За пореден път шивачките изразиха и недоволството си от ниското заплащане на труда им. По думите им дори и когато получават възнагражденията си редовно, те не могат да достигнат минималната работна заплата от 310 лева, а предприятието непрекъснато е ангажирано с поръчки за Българската армия.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени