Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камило Плачи: Ще търсим добро представяне на европейското първенство

Снимка: БГНЕС

 

Целта пред България е силно представяне на европейското първенство по волейбол в Полша и Дания в края на месец септември, категоричен е треньорът на националите Камило Плачи. Италианецът е сигурен, че физическите проблеми в отбора са нещо нормално, с оглед на етапа от подготовката, в който се намират "трикольорите".

Резултатите на отбора до голяма степен са заслуга на самите играчи. Моята задача е да се опитам да им помогна. Контролите с Франция трябва да помогнат на играчи като Теодор Тодоров и Николай Николов да си върнат формата и отново да играят в националния отбор. Има физически проблеми в тима, защото
натоварването е голямо. При навлизане в следващата фаза на подготовката тези неща ще изчезнат. Искаме да се представим много силно на европейското първенство
, заяви Камило Плачи.

В сряда националният ни отбор заминава за участие на приятелски турнир в Словения. Съперници на "лъвовете" ще бъдат домакините от Словения, както и Дания и Канада. Общо 14 състезатели ще заминат за турнира, като тимът ще се завърне в София в неделя. На 6-и и 8-и септември в зала "Христо Ботев" най-вероятно ще се играят контролни срещи между България и Сърбия.

Дано най-после донесем медали за България, защото работим за тази цел. В последните години нямаме медали и това е много мъчително за нас, коментира капитанът на тима Тодор Алексиев.

В Пресклуб "България" Тодор Алексиев получи Купата на победата за отбор на месеците юни и юли, а старши треньорът Камило Плачи бе удостоен със значката "Златен трикольор" за същия период. Това са 19-а и 20-а награди от основаването на анкетата "Отбор на месеца" през 1999-а г., а италианецът става притежател на 9-ото и 10-ото бижута като наставник на волейболистите.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна