Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 80 души протестираха пред сградата на президентството

Снимка: БГНЕС

Около 80 души се събраха на обяд пред сградата на президентството, за да поискат оставката на държавния глава Росен Плевнелиев и да подкрепят правителството на Пламен Орешарски.

Подписките срещу президента и за правителството продължиха и на днешния контрапротест. Утре в 10 часа в Министерския съвет контрапротестиращите ще връчат лично на премиера Пламен Орешарски събраната писмена подкрепа на 300 000 души.

Участниците в контрапротеста изградиха символичен космически кораб от картон с антени от сламки, като приеха импровизирана делегация от Марс, провокирани от изказване на президента, че само "марсианец" не са го наричали. Надеждата беше, че Росен Плевнелиев ще приеме делегацията, която представляваше няколко души с маски на зелени човечета и цветни дъждобрани, на единия от тях бяха нарисувани черни точки, за да се покаже, че "даже на Марс се е разбрало, че тук се назначават "калинки".

Преговори между президента и контрапротестиращите марсианци така или иначе нямаше. Заключението на протестиращите беше, че и те като Мартин Лутър Кинг имат мечта - обединение на нацията.

По публикацията работи: Велина Сашева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна