Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" намери заместник на Пиргов

Снимка: БГНЕС

"Литекс" се подсили с нов вратар. След пробен период договор с клуба подписа Боян Пейков. 29-годишният страж успя да впечатли треньорското ръководство и ще бъде картотекиран за настоящия сезон.

Пейков е привлечен, за да засили конкуренцията на вратарския пост при "оранжевите" след излизането от строя на Илко Пиргов.

Новото попълнение ще се бори за титулярно място с колегите си Евгени Александров и Марин Орлинов. През изминалия сезон Пейков игра в "Миньор" Перник, където контрактът му изтече на 30 юни и той стана свободен агент.

Най-силните му изяви са с екипа на "Берое", с който печели Купата на България през 2010 година, когато не допуска нито един гол по време на цялата надпревара.

Във визитката му личат още престои в столичния "Локомотив", полския "Завиша" Бидгошч, както и още няколко български тима. За националния отбор има досега 4 повиквателни.

Илко Пиргов претърпя операция на кръстната връзка на коляното, което контузи по време на дербито с "Левски". Хирургическата интервенция беше направена в София от доцент Тони Георгиев и е преминала успешно. Прогнозите на лекарите са възстановяването на вратаря да отнеме около 6 месеца и той да поднови заниманията с тима в началото на зимната подготовка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна