Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеокамери на 61-ви километър от АМ "Тракия", колоната от автомобили там е 5 километра

Снимка: БГНЕС

5 километра е колоната от автомобили на магистрала "Тракия" заради ремонтите при 61-ви и 62-ри километър. Там вече има и видеоконтрол за нарушения. Камерите ще бъдат разположени в обозначени и необозначени полицейски автомобили. От полицията в Пазарджик препоръчват обходен маршрут.

В момента целият трафик от София към Пловдив се извършва в едната лента. Потокът от гастербайтери за Западна Европа, интензивното движение на товарни автомобили , както и прибиращите се от почивка граждани затруднява пътната обстановка в района. Автопатрули на магистрална и пътна полиция са на място, за да регулират движението. На водачите, които искат да избегнат задръстванията , се препоръчва да ползват трасето Септември-Белово -Костенец-пътен възел Мирово и обратно.

За облекчаване на движението по магистралите, първокласните и някои от второкласните пътища, от 16.00 часа се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 12 тона.

Километричните опашки от автомобили пък се образуваха на граничния пункт "Калотина" заради транзитно преминаващи към Западна Европа турски граждани. Граничната полиция препоръчва да се използват останалите три пункта - "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци".



 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна