Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Папазов: Без съкращения в БДЖ и пощите до края на годината

Снимка: БГНЕС

До края на годината няма да има съкращения в "Български пощи" и в БДЖ, заяви министърът на транспорта Данаил Папазов. Той увери, че ще се направи всичко възможно да бъдат отпуснати 12 милиона лева, които да попълнят неполучената субсидия за "Български пощи":

Опитваме се и в двете закъсали, така, големи дружества в министерството - Пощите и БДЖ - да преструктурираме така дружеството, че да напълним със съдържание тяхната дейност, т.е. с работа, за да не се налага да съкращаваме хора. Определено имаме доста добри финансови резултати в последните месеци в БДЖ и аз мисля, че тази година не е нереализуемо да изкараме БДЖ на печалба.

Папазов съобщи, че ще разговаря през следващата седмица с турския си колега по въпроса за граничните такси на автомобилния транспорт. Ще бъдат обсъдени и проблемите, които турската гранична администрация създаде на българските превозвачи. Увеличаването на таксите за преминаване от турските гранични власти имало сериозно отражение върху българските транспортни и спедиторски фирми, тъй като над 50 на сто от транспорта минава през Турция.

Министърът отказа да назове името на подготвения за назначаване нов директор на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", но уточни, че той ще бъде човек от бранша и вероятно ще бъде назначен идната седмица:

Провеждаме много сериозни проверки на хората, които евентуално ще застанат в ръководството на ДАИ. Там предстоят много сериозни реформи с цел автомобилната администрация наистина да я направим работеща и тя да не ни пречи повече на бизнеса, а да си изпълнява задълженията като спира сивия сектор.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна