Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трифон Сидеров и Антон Панайотов отиват на международния финал на "Peugeot Golf Tour"

Снимка: БГНЕС

Отборът на Трифон Сидеров и Антон Панайотов ще представя България на международния финал на турнира "Peugeot Golf Tour International", който ще се проведе на 16-и септември 2013-а на игрището "Сен Клу" край Париж. Те ще пътуват за френската столица, след като спечелиха българското издание на турнира в Голф клуб "Св. София".

За четвърта поредна година "София Франс Ауто" организира голф турнир в България, който е кръг от международния Tour International. 90 голфъра взеха участие в турнира, който се проведе на 31-ви август в Голф клуб "Св. София" край Равно поле в отбори от по двама играчи.

Участниците се състезаваха във формат скрамбъл на 18 дупки, като на 9 от 18-те грийна на игрището бяха поставени две флагчета - бяло и синьо. Бялото флагче маркираше по-лесната позиция, а синьото – по-трудната. Всеки отбор имаше възможност да избира дали да играе за всички бели или за 9 бели и 9 сини флагчета. Отборът, който постигна най-добър нетен резултат в серията International Final (9 бели и 9 сини флагчета) – 49 точки, бе този на Борислав Иванов и София Селдемирова (13 г.). Тъй като според регламента на турнира до финала не се допускат играчи под 21-годишна възраст, за Париж ще пътуват заелите второ място в нетното класиране Трифон Сидеров и Антон Панайотов, които постигнаха 47 точки. Трети е тимът на Емил Марков и Денислав Йонов с 46 точки.

Първи в грос класирането на серията International Final станаха Стефан Кралчев и Георги Голомеев. В серията Peugeot победители по грос резултат са Стефани Скоканска и Мартин Скокански с 32 точки, а в нетното класиране на тази серия първи е тимът на Юка Микаги и Александър Божилов с 43 точки.

Специалните награди за "Най-дълъг удар на 9-а дупка" отидоха при София Селдемирова и Сирил Льомерер, а за "Най-близо до дупката на 15-а" – при Джими Ригсби. Чрез томбола бяха изтеглени две допълнителни награди от спонсора – Станислав Стоянов спечели тест драйв, а Иван Голомеев – часовник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна