Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" не успя да спре "Барселона"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

С три гола на своя аржентински нападател Лионел Меси шампионът "Барселона" победи като гост пред 37 000 зрители на стадион "Местая" Валенсия с 3:2 и записа трета победа от три мача в испанския шампионат.

И петте гола паднаха през първото полувреме. "Барса" поведе с 3:0 с голове на Лионел Меси в 11-ата, 39-ата и 41-вата минута. Но само за три минути португалецът Хелдер Пощига върна интригата с два гола - в 45-ата и в 45-плюс 3 минути.

През второто полувреме и двата отбора имаха много положения за гол, но в крайна сметка последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 3:2 за "Барселона".

Така "Барселона" е начело във временното класиране с пълен актив от 9 точки и по-добра голова разлика от "Атлетико" /Мадрид/, "Виляреал" и "Реал" /Мадрид/, които също имат по 9 точки след първите три мача от новия испански шампионат.

"Атлетико" /Мадрид/ сложи край на дългата домакинска серия без загуба на "Реал сосиедад", побеждавайки го пред 26 604 зрители.

Гостите от Мадрид поведоха с 2:0 с голове на Давид Вия в 27-ата минута и на Коке в 56-ата минута, на капитанът на "Реал Сосиедад" Хаби Прието, в 69-ата минута намали на 1:2. За повече обаче силите на домакините от Сан Себастиан не стигнаха и "Атлетико" /Мадрид/ също постигна третата си поредна победа в три мача от новото първенство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени