Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарет Бейл официално беше представен на "Сантиаго Бернабеу"

Снимка: Guliver photos/Getty Images

Гарет Бейл официално беше  представен на "Сантиаго Бернабеу". Испанският тим обяви трансфера снощи. От „Реал Мадрид“ съобщиха, че не са подобрили рекорда за най-скъп трансфер за Бейл и той е преминал срещу 91 милиона евро. От „Тотнъм“ твърдят, че сделката е за 99 милиона евро.

Бейл ще носи екип с номер 11. Той може да дебютира за „Реал“ в мача срещу Виляреал на 14-и септември, ако Карло Анчелоти прецени, че е в добра физическа форма.

Бейл ще получава по 7 милиона евро на година. Освен това ще взима 60 процента от сумата, която „Реал“ печели от продажбата на артикули с неговото име.

Почти 30 хиляди души заеха места по трибуните и чуха първите думи на уелсеца от ложата на стадиона. Президентът на "белите" Флорентино Перес представи новото попълнение.

При нас е най-добрият футболист в Премиър лийг от миналия сезон. Той е млад играч с прекрасни качества. Една от големите му мечти е да играе за "Реал" Мадрид. Сега е тук с нас, с нашите привърженици, вече е част от отбора - Гарет Бейл. Феновете искат от теб да покажеш най-добрия си футбол и да почувстваш емблемата като своя.

Искам да кажа, че за мен е невероятно да бъда тук. Една мечта се сбъдна. Ще се опитам сега да кажа няколко думи на испански  език, заяви Бейл. За мен е мечта да играя в "Реал" Мадрид! Благодаря ви за топлото посрещане! Hala Madrid!, каза Бейл.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени