Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев не се отказва от поставената цел - минимум класиране за баражите

Снимка: Sportal

Любослав Пенев не се отказва от поставената цел - минимум класиране за баражите. Според селекционерът три победи до края – гостувания на Италия, Малта, Армения и домакинство на Чехия, ще ни класират за баражите. Към момента България е на второ място в група „В“ с 10 точки, лидер е Италия с 14.

Може би математически, ако от четири мача, спечелим три, отиваме на плейоф. Но всичко започва от мача в Палермо. Да не мислим за мачовете в Малта, Армения или за мача с Чехия. Нека първо си свършим работата с Италия, втора стъпка с Малта, после с Армения и накрая с Чехия. Но като цяло, пак казвам, ако спечелим три от четири мача, мисля, че си гарантираме плейоф. Това минава през сериозна игра и сериозно отношение към това, което ни очаква. И футболистите знаят и са запознати, че това никак няма да е лесно. Чакат ни изключително трудни мачове, три като гости и един като домакин. Гоним плейоф, няма от какво да ни е страх. Трябва да излезем в първия мач, след това във втория, с високо самочувствие, което има покритие и резултати. Така че момчетата трябва да бъдат абсолютно спокойни. Но в никакъв случай малко концентрирани. Това винаги им го казвам. Ако нашият отбор е максимално концентриран и играе на сто процента на своите възможности и изпълнява максимално добре тактическите указания, сме изключително силен отбор. Но ако слезем малко под това ниво, ние сме един обикновен отбор. Ние сме един от фаворитите за плейоф в нашата група.

По отношение здравословното състояние на вратаря Николай Михайлов, Пенев заяви:

Има някакви оплаквания в лявото коляно. Няма да има проблем. Засега нещата са под контрол. Има време. За един професионален спортист един ден е много за възстановяне.

На въпрос за Станислав Манолев, който не играе в клубния си отбор, Любослав Пенев каза:

Манолев без да играе в клубния си отбор направи много добри мачове в националния отбор. Важното е,  че нашият отбор тренира добре и футболистите също са в добро състояние. Някои играят, други - не. Но всички трябва да са спокойни.

Националите ни заминаха тази сутрин за Палермо. Първата тренировка за българите на италианска земя е предвидена за 11.00 часа местно време. Официалното занимание на стадион "Ренцо Барбера" е с начален час 20.30.

Световната квалификация Италия - България в петък от 21.45 часа ще предаваме пряко по програма "Хоризонт".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна