Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия - България - мачът на истината, мачът на надеждите

Футболните ни национали пропуснаха победата в домакинството срещу Италия (2:2), сега имат нов шанс за успех в Палермо
Снимка: БГНЕС

 

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев очаква Италия да владее топката повече в днешния квалификационен двубой за Мондиал 2014 в Палермо. Специалистът определи "адзурите" за фаворити за спечелване на срещата.

Италия вече не играе затворено. Очаквам хубав мач, в който италианците ще владеят повече топката. Двубоят ще бъде ключов в преследването на първото място в групата. Италия ще го преследва и е фаворит за него. Марио Балотели и Пабло Освалдо пропускат мача, но това не означава, че Италия ще бъде по-слаб отбор или ще играе различно. Всеки един футболист, който е извикан в състава, ще се раздава за отбора и ще иска да оправдае мястото си. Нашият отбор се е променил и не играем защитно. Италианците са изключително силен и добър отбор. Ще правим това, което правихме в шестте мача от квалификациите до момента. Колективна игра, много движение и спазване на тактическата дисциплина. В отбора няма напрежение, момчетата са много спокойни. Чакаме с голямо желание мача и искаме да се представим на добро ниво, заяви Любослав Пенев на официалната си пресконференция в Палермо.

България е опасен противник и разполага с добър състав, заяви селекционерът на италианския национален отбор Чезаре Прандели. Прандели отказа да говори за своето бъдеще начело на "адзурите".

Не искам да говоря за това точно преди двата важни мача срещу България и Чехия. Още не сме се класирали на световното първенство. България е много опасен противник. Срещу нас излиза един доста труден съперник. Българите имат дух и са много опасни на контраатака. Все още не сме решили окончателно за състава, като ще преценяваме предвид физическото и психическото състояние на играчите. Няма да има много пространства и ще трябва да изненадаме противника. Не съм притеснен от спекулациите от последните дни, че напускам. Сега съм концентриран върху спечелването на трите точки, които са много важни за нас, каза Прандели на пресконференция.

Защитникът Джорджо Киелини е притеснен, че Италия може да подцени България в днешната среща между двата тима.

Подценяваме ситуацията и все още не сме се класирали за световното първенство. Имаме желание да постигнем целта си в мачовете срещу България и Чехия. Необходимо е да сме максимално концентрирани и да мислим само и единствено как да спечелим срещу България, заяви Киелини.

Вероятни състави:

Италия /4-3-2-1/: Буфон, Абате, Бонучи, Киелини, Антонели, Тиаго Мота, Пирло, Де Роси, Кандрева, Джакерини, Джилардино

България /4-2-3-1/: Владислав Стоянов, Веселин Минев, Иван Иванов, Николай Бодуров, Йордан Минев, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Георги Илиев, Валентин Гаджев, Александър Тонев, Ивелин Попов

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна