Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията, проверяваща ползването на правителствени самолети, ще изслуша Аню Ангелов

Снимка: БГНЕС

Бившият военен министър Аню Ангелов се очаква да бъде изслушан от временната анкетна комисия, която проверява ползването на правителствени самолети и военни хеликоптери. Въпреки че беше поканен на предишното заседание на 27 юли, Ангелов не се яви. Тогава беше решено, че информацията за полетите на военновъздушните сили, както и за пътуващите, ще се съхранява по нов начин. Председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака", съобщи, че за полетите на властта са поръчвани доста екстри, и даде пример с полети от София до Варна и Бургас:

Кетърингът за този полет е на стойност 311 лева. На борда със Симеон Дянков, Бойко Борисов, Нона Караджова и петима охрана, като за този полет са поръчани сурови бадеми – 200 гр., печен бадем-500 гр, печен лешник- 550 гр. Общо 1250 гр ядки са изхрупани.

На днешното си първо заседание след лятната ваканция, депутатите ще разгледат и предложения за промени в нормативни актове за работата на правителствения "Авиоотряд 28", както и използването на военни вертолети не за целите на въоръжените сили.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна