Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова схема за Италия срещу Чехия, нов гаф на Балотели

Марио Балотели се завърна в състава на Италия за квалификацията срещу Чехия тази вечер
Снимка: БГНЕС

Марио Балотели отново се замеси в неприятности в Италия, след като отказа да присъства на среща с министъра на интеграцията на Италия Сесил Киенж. Балотели остана в хотела на тима в Торино, където отборът е настанен преди мача с Чехия тази вечер, докато по същото време националният селекционер Чезаре Прандели, президентът на Италианската федерация Джанкарло Абете и шестима играчи се срещнали с министър Киенж, пишат медиите на Апенините. Сесил Киенж е родом от Конго. Сред футболистите, които присъстваха на срещата, са Анджело
Огбона
, чийто родители са нигерийци, и Стефан Ел Шаарауи, чийто баща е египтянин.

"Адзурите" са в Торино за решителния мач с Чехия, като при победа ще си гарантират директно класиране за Мондиал 2014. Балотели се завръща в състава, след като изтърпя наказание при победата с 1:0 срещу България в петък.

Италианските медии определиха поведението на Балотели като "автогол" и "гаф". Според информациите тъмнокожият нападател се извинил на министърката по-късно чрез есемес.

В същото време селекционерът Прандели ще трябва да смени тактическата постройка за мача срещу чехите заради контузиите на Абате и Антонели. Италианците ще заложат на схема 3-5-2, като в защита ще са Бонучи, Де Роси и Киелини, в халфовата линия - Маджо, Кандрева, Пирло, Монтоливо и Джакерини, а в атака Балотели и Освалдо. Вратарят на тима Джанлуиджи Буфон пък ще изравни рекорда по най-много участия в националния отбор на Фабио Канаваро от 136 мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна