Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят начин проходът Троян - Кърнаре да бъде отворен целогодишно

Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на инвестиционното проектиране Борислав Ангелов обеща на кмета на Троян Донка Михайлова ведомството му да съдейства проходът Троян - Кърнаре да бъде отворен целогодишно.

Проходът Троян – Кърнаре се затваря за движение всяка зима заради недостъпните от падналия сняг участъци. След срещата в Троян стана ясно, че има вероятност той да остане отворен още тази зима.

Мисля, че да говорим за изграждане на тунели е рано и не е сега моментът, трябва заедно да намерим конкретно решение този път да може да се използва целогодишно, защото той е нужен на бизнеса, той е нужен и на туризма. Смятаме, че можем да намерим техническо решение, което ще изисква разумна инвестиция и което ще позволи тези опасни участъци, които зимата са недостъпни, да бъдат така осигурени, че да може транспортът да преминава оттам, обеща Ангелов.

Според него Министерството на инвестиционното проектиране ще предложи промяна в Закона за обществените поръчки, тъй като в момента той облагодетелства само определени големи фирми.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна