Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нощта на скоковете“ ще се провежда в България още три години

Снимка: БГНЕС

Нов три годишен договор за провеждане на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос - фрийстайл беше подписан днес от ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм, организационния комитет по провеждането на големите шампионати у нас и фирмата промотър "Про Съркит“.

Председателят на Организационния комитет по провеждането на световните и европейски шампионати у нас Румен Петков заяви, че новия три годишен договор е сключен по нови по-добри условия по отношение на лицензионните такси, което е признание за организаторите в България. Предишните две години таксата за домакинство беше 680 000 лева.

Изпълнителният директор на фирмата промотър "Про Съркит“ Марко Манти заяви, че е сигурен в успеха на състезанието.

България е най-добрият домакин в организирането на събитието. Бил съм в много страни като Бразилия, Африка, но в София осъзнахме, че имаме силен партньор, защото хората тук не спазват просто правилата, а изобретяват неща. Като например "мобилното приземяване", за което бях скептично настроен в началото. Публиката тук е много темпераментна и ентусиазирана, което помага за развитието на спорта и това може само да ме радва, заяви Манти.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна