Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищният звънец би тържествено за 50 българчета в Москва

Снимка: Васко Михайлов

Започна новата учебна в най-старото българско училище към посолства ни в чужбина. Училищният звънец би тържествено за 50 българчета в Москва.

За да чуят първия учебен звънец, в двора на училището се бяха събрали деца, техните родители и дипломати от българското посолство. Особено радостен е този ден за 10-те първокласници, които именно в Москва за първи път прекрачиха прага на родното училище. 

Директорът на училището г-жа Мария Балхова пожела на учениците успех и само шестици по пътя към знанията и ги приветства с думите: „Мили деца, радвам се, че сте тук и се надявам, че сте събрали слънчевите лъчи от България и в този все пак мрачен, дъждовен ден, вашите усмивки озаряват нас и нашите сърца. Добре дошли и на добър път”, подчерта г-жа Балхова.

Като приветства присъстващите, посланик Бойко Коцев подчерта, че училището е призвано да научи българчетата, които сега са в руската столица заедно със своите родители, не само на четмо и писмо, но и на родолюбие.

Тази година българското училище към посолството празнува 40 годишен юбилей. В него се учат деца от I до XII клас, като занятия се водят по български език, литература и история на България, а за първи път от тази година е включен като нов отделен предмет и географията.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна