Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават срока за магистрала "Струма" до юли догодина

Снимка: БГНЕС

Срокът за изпълнение на Лот 4 от магистрала „Струма“ ще бъде удължен до юли 2014 година. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, след като провери строителните дейности в участъка Сандански - Кулата.

Причината за удължаването е открита инженерна мрежа, която не е била визирана в проекта, съобщи министър Терзиева. 
Забавянето е заради кадастъра и е във връзка с проекта и откриването на такива допълнителни мрежи, което налага допълнителни дейности. Имаме спестявания в АПИ и с тези пари ще възложим допълнителното проучване. Само ще се проведе ЗОП за допълнителните инженерингови мрежи, който между другото ще е на стойност пет милиона и половина лева. По отношение на самата работа на обекта смятам, че тя е задоволителна, но очаквам много по-сериозна мобилизация от изпълнителя на обекта.
Финансовото изпълнение на проекта за Лот 4 на автомагистрала "Струма" към този момент е завършено на 25 процента, а физическото - на 30 процента
, каза още министър Терзиева и допълни:
Не е много, но при една добра мобилизация би могло да се завърши в срок. Пак ще идваме на проверки, ако това ги стимулира да работят.

Председателят на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков също бе на проверката. Той съобщи, че обходното трасе през Петрич ще остане да се ползва до завършването на обекта, като са предвидени средства от бюджета на АПИ за крепежни дейности.

 

По публикацията работи: Елеонора Тропанкова - Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени