Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново искат оставката на президента Плевнелиев

Снимка: БГНЕС

Протестиращите пред президентството внесоха писмо в администрацията на държавния глава с призив Росен Плевнелиев да си подаде оставката, за да си спести унижението да му бъде поискана по официалната законова процедура.

Протестът пред "Дондуков" 2 започна с музикален поздрав към президента. Недоволните от работата на държавния глава отново призоваха:

Оставка на българския президент Росен Плевнелиев. Това искане не е самоцелно. Ние го отправяме заради некадърността му, заради предателството към българската нация.

Заради неудовлетворено искане за среща протестиращите внесоха в канцеларията на президентската администрация писмо до Росен Плевнелиев.

Рано или късно ще се наложи да дадете публичен отговор на всички въпроси, които в последните месеци вълнуват българското общество. За офшорните ви компании, за участието в източването на пенсионни фондове и фирми, за връзките ви с Джордж Сорос и неговите креатури, както и с клиенти на прокуратурата като Иво Прокопиев, за усилията ви да се занимавате с партийно строителство, а не с преките си конституционни задължения, за провокирането и насърчаването на протестите срещу законно избраните български институции и за очевидното ви нежелание да работите за обединение на нацията.

По публикацията работи: М.Стефанова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна