Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати, напуснали ГЕРБ, учредяват нова партия, наречена БАСТА

Снимка: Борис Димитров

Депутати, напуснали ГЕРБ, учредяват нова партия, наречена БАСТА - Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията. Форумът се провежда в НДК.

Със скечове за Бойко Борисов и Цветан Цветанов започна учредителното събрание на партия БАСТА. Форумът трябва да одобри устава на политическата формация, в която влизат бившите депутати на ГЕРБ Емил Димитров, Иван Петров, Павел Димитров, Мирослав Найденов. На форума беше поканен и бившият шеф и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, разбира се той не беше забелязан сред дошлите поканени и затова в неговата роля влезе актьорът Краси Радков. Радков изнесе няколко минутно шоу, с което осмя Бойко Борисов. "А бяхме приятели", каза Радков в началото на шоуто, обръщайки се иронично към отцепниците от ГЕРБ.

Павел Димитров каза в уводното си слово, че ще постави началото на партия, която да е отговорна, а членовете й да не се кланят на един човек. Павел Димитров също посочи, че промяна може да се случи само с представителство на БАСТА в парламента.

С пълно единодушие, обаче, делегатите избраха за председател на учредителното събрание бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Той изрази съмнение, че ще има саботаж за съдебната регистрация на партията и допълни, че няма статисти в залата за учредяването й. Това беше върната реплика, отправена към ГЕРБ, че част от учредяващите ще са всъщност статисти. И още една върната реплика имаше - в комплекта с подаръци, които обикновено съпровождат такива събития, имаше и комплект карти с марката "Баста". Както е известно, Бойко Борисов и бившият му съпартиец Емил Димитров са страстни играчи на карти и неведнъж са играли заедно.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна