Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА с домакинска победа срещу "Литекс"

Снимка: Sportal

ЦСКА успя да постигне първа победа срещу пряк конкурент за челните места в класирането, след като се наложи с 1:0 над "Литекс" в последния мач от 9-ия кръг на А футболната ни група.

Ивайло Чочев отбеляза в 11-ата минута единственото попадение в срещата. 20-годишният полузащитник изигра силен мач и доближи тима си на 3 точки от втория в класирането "Ботев" (Пловдив).

"Армейците" са пети с 14 точки, а "оранжевите" останаха на трето място с 16 точки. В четвъртък ЦСКА гостува на "Любимец", а ловчанлии, които допуснаха първа загуба, приемат "Локомотив" (Пловдив).

Стойчо Младенов (ЦСКА): Доволен съм от играта и резултата. След победа е нормално да сме доволни. Разбира се, че има още какво да подобряваме в играта. Можем повече. Тази победа ще ни донесе самочувствие, инерция, която трябва да използваме. Но тази победа не може да ни заблуди, искам още от играчите. Мога да похваля момчетата за себераздаването, за дисциплината. Не случайно казах, че ЦСКА вече е готов да се надиграва с всеки отбор в А група. Нямаме такъв тип футболисти, които да упражняват по-голям контрол на топката. Нормално е в такъв мач да се заложи на агресията и на пресата. Всичко е въпрос на това с какви изпълнители разполагаме.

Златомир Загорчич ("Литекс"): Не заслужавахме да загубим. Имахме по-чисти положения и вината си е наша, че не вкарахме гол. След гола ЦСКА нямаше нито един удар към вратата ни. В началото имаше страх в играта на нашите футболисти, но постепенно това отшумя. След загуба винаги има напрежение. Никой не обича да губи. В нашата професия е нормално един треньор да се притеснява за поста си, когато няма резултати. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени