Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов с гол за "Фулъм" при победата над "Евертън" за купата на Лигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Димитър Бербатов се завърна на терена с гол за "Фулъм" при победата на лондончани с 2:1 у дома срещу "Евертън" в мач от третия кръг в турнира за купата на Лигата в Англия. Българският нападател не игра през уикенда заради лека контузия и тогава "белите" загубиха с 0:2 от своя местен съперник "Челси" в среща от Висшата лига. Българският нападател започна като титуляр за "Фулъм" срещу "карамелите" и остана на терена през всичките 90 минути. Стивън Нейсмит вкара гола за отбора от "Ливърпул" в 12-ата минута след прецизно извеждащо подаване на Жерард Деулофеу. Малко след началото на втората част Бербатов се възползва от грешка в защитата на гостите и с удар отблизо изравни резултата. В 68-ата минута Дарън Бент реализира попадението за "Фулъм", с което беше постигната победата. Йоргос Карагунис изведе Бент сам в наказателното поле на "Евертън" след заучено изпълнение на фаул и нападателят с шут по диагонала подпечата обрата в полза на "котиджърс".

Александър Тонев започна като титуляр за "Астън Вила" при загубата с 0:4 от "Тотнъм" в друга среща от турнира за купата на английската Лига. Българският национал остана на терена до 82-рата минута, когато беше заменен от Калъм Робинсън. Лондончани играха по-активно през целия двубой, но поведоха в резултата в края на първото полувреме. Английският национал Джърмейн Дофоу се разписа отблизо с глава след технично извеждащо подаване на Люис Холтби. В началото на втората част Паулиньо направи аванса на "шпорите" два гола след изпълнение на корнер. В последните пет минути на срещата Насер Шадли и отново Дефоу оформиха крайното 4:0 в полза на "Тотнъм".

"Манчестър Сити" спечели с разгромното 5:0 у дома срещу "Уигън" (втора дивизия), а головете вкараха Един Джеко, Яя Туре, Хесус Навас и Стеван Йоветич, който се разписа на два пъти.

"Челси" победи с 2:0 навън срещу третодивизионния "Суиндън". Рамирес и Фернандо Торес през първата част донесоха успеха в полза на столичани.

В останалите по-интересни срещи изненади нямаше и елитните отбори продължиха напред в следващия кръг.

По-късно тази вечер е очакваният с най-голям интерес мач от третия кръг, в който "Манчестър Юнайтед" приема "Ливърпул".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени