Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Златанов подаде оставка като шеф на Комисията за конфликт на интереси

Снимка: БГНЕС

Филип Златанов е подал оставка като председател на Комисията за конфликт на интереси.

Това стана ясно по време на заседанието на парламентарната комисия, която прави проверка на случая с т.нар. "тефтерче на Златанов". Преди месеци прокуратурата оповести записки от тефтерчето, след което се заговори, че политици от ГЕРБ са упражнявали натиск върху дейността на Комисията и са я използвали за лични цели.

Преди месеци прокуратурата оповести записки от тефтерчето, след което се заговори, че политици от ГЕРБ са използвали комисията за саморазправа с опоненти. Като поръчители за незабавни удари или забавяне на проверки за конфликт на интереси бяха посочени хора с инициали Ц.Ц., Б.Б. и И.Ф. Малко след това Искра Фидосова се отказа от депутатското си място и ръководните постове в ГЕРБ. Филип Златанов беше отстранен от поста докато течеше разследването.

Председателят на временната парламентарна комисия Кирил Добрев каза:

Тази комисия се управлява абсолютно еднолично. Подчинението на специализираната администрация на председателя довежда до тези извръщения, които са се получили. От тук нататък ще почнем да каним хора, които са засегнати страни. Тази комисия е използвана за разчистване на вътрешно партийни сметки и смятам да поканим хора, които са засегнати в тефтера. Ще имаме специално заседание, посветено на кметовете, тъй като преди местните избори са били поставени на изключителен натиск.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна