Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА с трета поредна победа в "А" група

Снимка: БГНЕС

Футболистите на ЦСКА постигнаха трета поредна победа в "А" група след успех с 3:0 като гост на "Любимец" в среща от 10-ия кръг на шампионата. "Червените" решиха мача още до почивката след голове на Ивайло Чочев и Марсиньо. Отборът на "Любимец" остана с човек по-малко в 39-ата минута след червен картон на Величко Величков, което допълнително улесни задачата на ЦСКА. Мачът започна с надмощие на домакините от "Любимец", които в началните минути на два пъти имаха отлични възможности да поведат в резултата. Още в 4-тата минута Мирослав Будинов проби в наказателното поле на ЦСКА, но стреля неточно в аут. В 10-ата минута Дончо Атанасов бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му бе париран от вратаря на ЦСКА Томаш Черни. Постепенно ЦСКА овладя средата на терена и взе инициативата. В 23-тата минута добра атака на гостите отдясно завърши с центриране на Неманя Милисавлевич към Мамади Сидибе, който отклони топката с глава и връхлитащият Ивайло Чочев с удар от движение вкара първия гол - 1:0 за ЦСКА. Чочев бележи втори пореден гол за "червените", след като в понеделник негово попадение донесе трите точки на отбора у дома срещу "Литекс". След половин час игра нападателят на ЦСКА Мамади Сидибе се контузи и бе заменен от Християн Кировски. Македонецът влезе с желание да се докаже и в рамките на три минути на два пъти се озова на върха на атаката на ЦСКА. В 37-ата минута Кировски проби от дясно, но не можа да нанесе точен завършващ удар от 2-3 метра. Минута по-късно Кировски се откъсна фронтално срещу вратата на "Любимец" и бе повален от Величко Величков, за което реферът отсъди пряк свободен удар и червен картон за защитника на "Любимец". Марсиньо изпълни прецизно пред дъгата прекия свободен удар и удвои преднината на ЦСКА. В 65-ата минута Християн Кировски вкара първия си гол с червената фланелка в официален мач, след като заби топката с глава след центриране-удар на Антон Карачанаков от ляво и оформи крайното 3:0 за ЦСКА. Ивайло Чочев можеше да вкара четвърти гол в 77-ата минута след пас на Кировски, но негов удар отблизо бе париран от вратаря на домакините.

 

Първенство на България, среща от 10-ия кръг на "А" футболна група:

"Любимец" - ЦСКА 0:3 (0:2)

голмайстори: 0:1 Ивайло Чочев 23, 0:2 Марсиньо 40, 0:3 Християн Кировски 65

стадион: Градски

главен съдия: Атанас Димитров

червен картон: Величко Величков ("Любимец") 39

жълт картон: Християн Кировски (ЦСКА)

състави:

"Любимец": Рашков, Будинов (63-Веселинов), Ангелов (79-Колев), Дяков, Величков, Мунин, Тевия, Петров (46-Романов), Огнянов, Шоколаров, Атанасов;

ЦСКА: Черни, Попов, Менди, Илиев, Фо-Поре (64-Карачанаков), Янчев, Чочев, Гъргоров (74-Ревсон), Милисавлевич, Марсиньо, Сидибе (31-Кировски).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна