Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Пламен Орешарски няма да подава оставка

Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски няма да подава оставка. Това отговориха за "Хоризонт" от пресслужбата на правителството по повод информация в социалната мрежа Фейсбук за оставка на правителството.

Като причина за оставката е посочен поредният ден на провалено заседание в парламента.

Очакваше се Пламен Орешарски да опровергае лично неверните предположения. Три часа след пристигането му във Враца обаче журналистите все още не са имали възможност да го попитат лично за коментар, напротив - ако се съди по изявленията, които той направи пред кметовете от Врачанска област и пред още над 100 техни колеги от общини от цялата страна, това няма да стане. Такъв беше и коментарът на депутата от БСП Дора Янкова, която на съвещанието, повод за посещението във Враца, каза че е видно, че оставка няма да има, защото кабинетът, заедно с местната власт, в момента целеполага за бъдещата управленска програма.

Пред кметовете самият Орешарски заяви, че местната власт е изключително важна и имат намерение да увлекат местната власт в изпълнение на управленската програма.

Пламен Орешарски пристигна в областната администрация във Враца следобед. Там се срещна с кметове на десетте общини в региона, които му представиха като най-тежки проблеми голямата безработица, лошата инфраструктура и ширещата се битова престъпност.

След срещата, която беше закрита за медиите, министър-председателят заяви, че Врачанска област е с един акцент по-важна от другите, защото е част от един от най-бедните райони не само в България, но и в Европейския съюз. Той обеща подкрепа за Северозапада, като каза: "Едва ли ще успеем още в следващия бюджет, но ще се постараем".

Подкрепа, макар и недостатъчна, но сигурна в бюджета за следващата година премиерът Орешарски обеща и на над 100-те кметове от БСП, пред които говори. Пламен Орешарски каза, че още в бюджета за следващата година ще имаме подкрепа в няколко направления - те са в изравнителната субсидия и в капиталовите разходи, които са изключително важни за общинските бюджети.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова; Ива Антонова - кор. на БНР във Враца
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени