Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славиша Йоканович: Най-важното е да сме с чисти глави

Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на футболния "Левски" Славиша Йоканович каза на пресконференцията преди утрешния мач от първенството срещу "Славия", че в състава няма нови контузии и той ще може да разчита на всички, които бяха в групата за срещата с "Нефтохимик".

"Никой не е контузен в отбора, а мисля, че винаги се тренира по-добре след победа. Същото време за възстановяване, което имаме ние, има и треньорът на "Славия". Разбира се, че знам какво се случи миналия сезон в мача със "Славия", но то си остава за миналия сезон. най-важното е да сме с чисти глави. Най-важното за нас сега е да победим, като това се отнася за всеки следващ мач", обясни старши треньорът на "Левски" Славиша Йоканович очакванията си за предстоящото столично дерби със "Славия". Станислав Ангелов е в следоперативен период, Стефан Велев е с трайна контузия, а някои от младите футболисти, които не са първи избор са с травми и с това се изчерпват здравословните проблеми в "синия" лагер. "Дъстли Мулдер е в групата за утрешния мач и е в конкуренция за титулярния състав. Върнахме го защото знам, че може да ни помогне. По-малко от седмица е тук и се надявам, че ще мога да разчитам на него". Йоканович допълни, че е доволен от победата над "Нефтохимик", но смята, че играта, която са демонстрирали неговите футболисти няма да бъде достатъчна за победа и срещу белите утре на стадиона в квартал "Овча купел". "Не знам дали сме фаворити за утрешния мач, но Левски трябва да бъде фаворит във всеки един мач в България. Факт е, че играем по-добре като гости отколкото на Герена. И отиваме на "Славия" за победа. Истината е, че този мач има някаква история, която не бива да ни пречи да победим. Без никакво съмнение "Славия" е по-силен отбор от тези, с които играхме в последните три мача", каза още сръбският треньор на "сините".

Той направи и анализ на силните и слабите страни на съперника, като отличи четирима играчи, които веднага правят впечатление. Според него, защитата е слабият момент в композицията на "Славия". Беше му зададен въпрос дали познава Атанас Курдов, който е юноша на "Левски" и в момента е голмайстор на съперника. "Всеки е юноша на някой отбор. Не само Курдов, има и други хора, които са юноши на "Левски". Направи ми добро впечатление дясната им страна - Галин Иванов там е много силен, а и той е от "Левски". Курдов е много опасен от 16-ия метър, правилно се пласира за топката и е много опасен. Никога не стои с гръб към вратата, опасен е когато получи топката около дузпата. Бразилецът Силва също прави впечатление. За него знам, че е силен в играта един срещу един. Като отбор "Славия" играе сравнително бавен футбол, гледат да убият ритъма и после атакуват от дясно, където са много силни. Също така вратарят е много опитен, разбира отлично как се играе футбол. Може би имат проблеми в защитата...но ако резултът е 0:0, 20 минутин преди края, ще го видите вратарят им. И той е минал през "Левски", но явно го е забравил. Ясно е, че мачът със "Славия" от миналия сезон няма как да бъде забравен, но ние трябва да го забравим утре между 15.15 и 17.00 часа. Направих промени и ротация в предишния мач, защото някои футболисти се нуждаеха от почивка. Постигнахме една хубава победа в последния мач, но играта не бе достатъчно добра за срещата, която ни чака. Нямам варианти за големи ротации, но може би ще има някои промени в стартовия състав за утре. Но ако играем така, както с "Нефтохимик", не е достатъчно като представяне. Трябва ни много тичане, много повече дисциплина. Последният мач може да ни даде грешна представа за нас самите. Не съм казал, че сме играли зле, но не е достатъчно силно за следващия съперник. Трябва да бъдем супер-амбициозни и супер-концентрирани, много повече от последния мач. Дистанцията между линиите трябва да е по-малка, отколкото беше срещу "Нефтохимик". Отмъщението не стои на дневен ред никога в професионалния футбол", завърши наставникът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени