Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов: Сформираме работна група, която да обсъди реципрочни мерки спрямо турските превозвачи

Снимка: БГНЕС

Тази седмица ще бъде сформирана работна група към Министерството на транспорта, която ще обсъди реципрочни мерки спрямо турските превозвачи, заяви ресорният министър Данаил Папазов. В работната група ще участват всички превозвачи и новото ръководство на „Автомобилна администрация”. Първо обаче проблемът ще бъде обсъден още веднъж с турската страна, подчерта министърът:

След още едно обсъждане с турската страна ще започнем да въвеждаме, ако те не престанат с прилагането на комюникето в някои от случаите, в които, според нас, те неправомерно глобяват български превозвачи.

Министърът обясни, че до този момент има 12 случая, в които български водачи са били глобени на турска територия, а само в 3 от тях наистина има извършени нарушения:

За останалите мислим че една част ще отпадне, след като предоставим целия масив на разрешителните, които ние сме дали от нашата администрация на турската митница, която да проверява номерата на разрешителните. Днес това се договорихме и по всяка вероятност другата седмица ще предоставим нашия масив от данни.

Министърът допълни, че продължава да се обмисля евентуално увеличение на транзитната такса от 43 на 86 евро, като мярката ще засегне и всички други превозвачи.

По публикацията работи: Добрина Карамболова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени