Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд върна Брендо в ареста

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд отмени определението на Софийския градски съд, с което на Евелин Банев – Брендо беше наложена по-леката мярка за неотклонение - домашен арест. Според магистратите, ако е на свобода, Банев може да се укрие.

Тежестта на обвинението - пране на пари от наркотици, организацията и начина на извършването му, както и широкият кръг засегнати обществени отношения, налагали извода, че съществува очевиден и съществен риск Банев да извърши ново престъпление при промяна на мярката си за неотклонение. Става дума за делото, по което той получи 7 години и половина затвор на първа съдебна инстанция.

Апелативните магистрати обаче взимат предвид и 20-те години затвор, пак на първа инстанция, на съда в Милано по делото "Кокаинови крале", откъдето и извеждат опасността Евелин Банев и да се укрие. Според Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев задържането на Брендо е в разумен срок, а срокът вече е година и пет месеца.

Близо две седмици отне на Апелативния съд да ревизира решението на СГС за променената мярка за неотклонение. Определението е окончателно.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна