Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данаил Папазов: В петък ще знаем колко са хората, които остават без телевизия

Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Данаил Папазов каза, че в транспортното ведомство вече има сигнали за отделни населени места, засегнати от въвеждането на цифровия сигнал, но според него няма хаос и масови оплаквания:

Нямаме такива масови сигнали. Имаме, разбира се, от отделни лица, имаме и за някои от населените места вече информация, но не е такъв проблемът, защото можете да си представите, че ако 1 милион човека нямаха вчера сигнал, тука ситуацията щеше да бъде доста по-различна, отколкото е в момента.

В петък ще стане ясен броят на населените места и на хората, засегнати от въвеждането на цифровия телевизионен сигнал, каза министър Папазов:

Поне това е обещанието от колегите от Министерството на транспорта, след което ще обсъдим мерки, особено за хората, които са в по-затруднено положение, как да бъдат подпомогнати, за да получават този сигнал.

По-рано днес в телевизионно интервю председателят на комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков заяви, че един от вариантите е проблемът да бъде решен с държавни пари, като се отпуснат средства на мултиплексите, за да разширят сигнала си. По повод това министърът заяви:

Не съм запознат с неговото предложение, разбира се, че всичко може да бъде обсъдено.

Министерството ще изготви мерки, които ще предложи в Министерския съвет вероятно на заседанието следващата седмица.

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна