Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион по супермото Мауно Хермунен ще кара за България

Снимка: Пресфото – БТА, Минко Чернев

Световният шампион по супермото в клас S 1 за 2013-а година Мауно Хермунен ще се състезава за България. Роденият във Финландия пилот вече е получил български паспорт и е част от отбора ни за Световната купа на нациите по супермото, която ще се проведе в събота и неделя на летищен комплекс "Долна Митрополия".

Бил съм тук три пъти и имам само победи на пистата "Долна Митрополия". Тя ми харесва много, а и в България се чувствам като у дома си, защото моите съотборници и федерацията по мотоциклетизъм ми помагат много и ме подкрепят. Имаме голям шанс за победа на домашната писта и се надявам всичко в състезанието да премине по план. Избрах България, защото тук срещам доста по-голяма помощ и подкрепа, отколкото във Финландия, така световният шампион Мауно Хермунен обясни желанието си да се състезава за България.

Освен Хермунен в надпреварата страната ни ще бъде представена и от Ангел Караньотов и Александър Георгиев. 20 отбора са подали заявка за участие в състезанието, като четири от тях ще отпадат в събота след квалификациите. В неделния ден ще има общо три манша, в които ще участват по двама състезатели от всяка нация. Входът за зрителите ще бъде свободен.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени