Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фетел спечели Гран при на Република Корея

Снимка: БГНЕС

Трикратният световен шампион и лидер в генералното класиране за сезона Себастиан Фетел  с "Ред Бул" спечели старта за Гран при на Република Корея, 14-и кръг от световния шампионат във Формула 1. Германецът, който стартира от първа позиция, записа четвърта поредна победа в шампионата, трета поредна в Република Корея, осма за сезона и 34-а в кариерата си.

Фетел водеше през цялото състезание, което беше затруднено заради влизането на автомобил за сигурност два пъти на пистата. За пръв път автомобил за сигурност влезе на пистата, след като Серхио Перес спука предната си дясна гума. Пилотът на "Форс Индия" Адриан Зутил удари странично болида на Марк Уебър в 37-та обиколка, след което той напусна пистата и избухна в пламъци. Излезе втората кола за сигурност и противопожарна кола, а пистата се покри с дим.

Кими Райконен (Финландия) с "Лотус" финишира втори на 4.2 секунди, а трети е съотборникът му Ромен Грожан (Франция).

Нико Хюлкенберг (Германия) със "Заубер" записа изравнен рекорд в кариерата си, завършвайки четвърти.   Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" стартира втори, но остана пети в крайното класиране.  В 37-а обиколка Марк Уебър (Австралия) с "Ред Бул" отпадна от надпреварата.

Германецът води със 77 точки преднина на върха в класирането пет кръга преди края на сезона и може да спечели четвърта поредна световна титла още следващата неделя, когато е Гран При на Япония. Втори е Фернандо Алонсо (Испания) с "Ферари", който днес завърши шести.

Не беше добре да карам след кола за сигурност, но като цяло състезанието се разви фантастично. Отборът се справи страхотно, каза Фетел след финала.

   

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна