Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отново на второ място в Световната купа на нациите по супермото

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

България спечели сребърното отличие в състезанието за Световната купата на нациите в дисциплината супермото. Националите ни се представиха по великолепен начин на трасето "Долна Митрополия" край град Плевен, но отново, както и през 2009-а година, останаха на две наказателни точки от първото място, този път заето от Италия.

Натурализираният финландец Мауно Хермунен спечели трето място в първия манш с време 19:45.223 минути, като изостана на 4,003 секунди от лидера Павел Кеймар от Чехия. Втори пък беше германецът Бернд Хиймер, докато Александър Георгиев завърши на 15-о място.

Ангел Караньотов спечели втория манш с време 19:37.932. Зад него се класираха пилоти на фаворитите Франция и Италия, с което националите не успяха да се възползват на чешката победа от предния манш и останаха извън първото място в отборното класиране.

Големите надежди на България бяха свързвани със силно представяне в последния манш, където стартираха Караньотов и световният шампион в клас S1 - Хермунен. Младият българин остана втори с едва 0,242 секунди изоставане от италианеца Иван Ладзарини, докато натурализираният финландец финишира четвърти зад Силван Бидар от Франция.

Така българите останаха пред французите, но загубиха първото място с две точки пасив срещу Италия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени