Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Мерджанов: Въпросът е дали протестите не се изхабиха като институция

Снимка: БГНЕС

В КБ оставането на Пеевски в НС не е особена новина, тъй като ние не сме се съмнявали, че има някакво противоречие с текста от чл.72 от Конституцията. За нас въпросът беше ясен от самото начало. Все пак доброто е, че КС ще се произнесе, за да няма повече спекулации по темата. Това каза депутатът от БСП Атанас Мерджанов в интервю за предаването "Нещо повече".

Това дали Пеевски ще бъде в залата, е въпрос, който всеки народен представител решава по съвест и съгласно правилата на собствената си парламентарна група. Пеевски е член на ПГ на ДПС, така че аз не мога да гадая дали ще присъства, каза Мерджанов.

Мерджанов каза, че не знае дали казусът с Пеевски ще бъде отново провокация към някакви обществени протести: Последните няколко месеца се нагледахме на множество и най-различни граждански протести и в това няма нищо неестествено и ненормално. Ние трябва да свикнем, че гражданите ще бъдат все по-активни и все по-изискващи. Въпросът е обаче дали не беше преиграно с начина, с организацията и с изхабяването на самите протести като институция. Казусът "Пеевски" е ясен. Очевидно е, че това беше политическа грешка преди няколко месеца.

Цялото интервю с Атанас Мерджанов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна