Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към кабинета

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към кабинета. Този път за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата. Мотивите посочи Лиляна Павлова:

Нито една от секторните подполитики, с които това министерство би следвало да бъде ангажирано, не е в ход или няма добра реализация на тези дейности. Именно затова нашият вот е формулиран в най-общо 8 категории. Първата, това е нефункционирането на министерството, тъй като от едно работещо министерство МРРБ имаме създадени две нефункциониращи и неработещи, което доведе до пълно блокиране на инвестиционни процеси на бизнеса в страната.  Второ, Министерството, което трябва да е основно ангажирано с политиката в регионално развитие, политиката за българските региони, всъщност има липса на визия и няма някаква конкретна яснота как ще се финансират, как ще се управляват, как ще се подкрепят българските региони. Третият ни мотив, това е и програмата за регионално развитие, която нито в момента има добро управление и капацитет да бъде довършена без рискове за загуба на средства, нито програмирането на новата програма има ясна визия, напротив, правят се опити да се върне, без да се вземат предвид научените уроци към старата програма.

Сред останалите мотиви са безпринципните уволнения на експерти и унищожаване на капацитета на Министерството на регионалното развитие.

По публикацията работи: Румана Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна