Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратени са дисциплинарните производства срещу бивш началник и служител на СДОТО

Снимка: БГНЕС

Дисциплинарните производства за незаконни подслушвания срещу бившия началник на Специализираната дирекция "Оперативни технически опреции" - СДОТО Сергей Кацаров и на служителя Радко Димитров са били прекратени. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Само Сергей Кацаров е порицан, каза той. Двамата станаха извести покрай скандала с подслушванията по времето на министъра на вътрешните работи от ГЕРБ Цветан Цветанов. Наследникът му Цветлин Йовчев посочи:

И двете производства са прекратени през месец май по предложение на дисциплинарно разследващия орган, като само на комисар Кацаров е наложено наказание "порицание". След прекратяване на дисциплинарните производства комисар Кацаров и комисар Димитров са напуснали системата на МВР. Срещу двамата са образувани и досъдебни производства. Досъдебното производство в Република България се осъществява по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. Информация за хода би могъл да предостави единствено съответният наблюдаващ прокурор.

Министърът на вътрешните работи каза, че има предложено порицание за други двама служители - Бранимир Димитров и Владимир Кирилов.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна