Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Очаквам бюджет 2014 да бъде труден, но социално ангажиран

Снимка: БГНЕС

Очаквам бюджет 2014 да бъде труден, но социално ангажиран, заяви в Троян председателят на Народното събрание Михаил Миков:

Труден бюджет с оглед тежките проблеми, които съществуват и се виждат и тази година в приходните агенции. Предполагам, че министърът на финансите, пък и цялото правителство, ще вземе мерки по тези въпроси. Бюджетът ще е по-социално ангажиран към тези, които имат най-голяма нужда в условията на криза. Видяхте неотложните мерки на правителството през първите месеци. Те бяха насочени към тези хора, които в условията на криза не бяха получавали увеличение на доходите от 3-4 години. Всичко това се оформя като политика и през следващата година.

Михаил Миков каза още, че очаква този път опозицията да мотивира проекта за решение, с който иска оставка на правителството:

Сериозната политика изисква аргументи и изказвания от опозицията. Тя трябва да е водеща в тази процедура, а не да си играе с кворума.

Михаил Миков беше в Троян по повод 145 години от обявяването му за град. Той се срещна с ръководството на общината и представители на консултативните съвети, с които обсъди проблеми, свързани с инфраструктурата. Миков се ангажира да съдейства проходът Троян-Кърнаре да стане отворен целогодишно и да бъде изграден обходен път в Троян, чрез който да се избегне трафикът на тежкотоварни автомобили през града.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна