Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група.

На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

"Няма да злоупотребяваме с времето и затова сме готови да върнем обратно мандата в първия удобен за него момент", каза на свой ред Кирил Петков.

Председателят на парламентарната група Николай Денков от своя страна посочи:

"Няма никакъв смисъл в момента да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, нека да се връчи третия мандат, нека да видим кой ще бъде носителят, нека да видим какво ще бъде предложението, тогава ще отговорим". 

След проведените вчера срещи с останалите парламентарни групи стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход, който е първо антикорупционните закони и след това разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат и сме готови в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен, заяви Божидар Божанов от ПП-ДБ.
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна