Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Греков: Намерени са пари за заплати в "Напоителни системи"

Снимка: БГНЕС

Намерени са средства за заплати на работниците от "Напоителни системи" до края на годината. Това събощи министърът на земеделието Димитър Греков след среща със синдикалните лидери в дружеството.

Последната заплата, която са получавали работниците, е за месец юли и по тази причина те подготвяха ефективни стачни действия.

До края на тази седмица ще бъдат изплатени дължимите заплати на работниците, каза министър Греков. Парите са от бюджета на земеделското министерство. Става въпрос за около шест милиона лева, които са нужни до края на годината.

Работи се и по дългосрочните перспективи пред дружеството, като са предвидени законови промени, които ще позволят държавата да финансира дейностите по отводняване. Сега "Напоителни системи" сами плащат за тях. След промяната в държавния бюджет за догодина ще бъдат заложени между 13 и 16 милиона лева за отводняване.

Към момента дружеството има девет милиона лева задължения и 14 милиона вземания от различни фирми. Ръководителите на различните клонове ще имат ангажимент за събиране на вземанията. Съкращения в дружеството не се предвиждат, каза още министърът на земеделието.

По публикацията работи: Веселина Миланова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна