Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дали ще има коледни надбавки за пенсионерите, ще е ясно след 15-и ноември

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Дали ще има коледни добавки към пенсиите, ще бъде преценено след 15-и ноември, когато ще стане ясно какви са приходите в бюджета, каза в Пловдив социалният министър Хасан Адемов. Адемов подчерта, че ако отчетените приходи бъдат повече от предвидените в бюджета, пенсионерите ще получат допълнителни пари:

Надеждата ни е тази позабравена през последните четири години коледна надбавка да бъде факт за тази година, ако не за всички, поне за една част от тези, които най-трудно се справят в условията на криза.

Програма в рамките на Националния план за действие по заетостта ще бъде насочена конкретно към бежанците у нас, каза Адемов. Той уточни, че тя може да обхване 500 души.

Там има един много голям проблем и той е свързан с признаването на тяхната квалификация, защото една голяма част от тях нямат никакви документи. Това дали те имат съответен образователен ценз, предстои да бъде уточнено заедно с Министерство на образованието. Що се отнася до конкретиката, какви ще бъдат сферите, в които те ще могат да бъдат ангажирани, това предстои да бъде уточнено при приемането на Националния план за действие по заетостта.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна