Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на САНА: Нямаме точна информация за бежанците в България

Ахмад Дауа
Снимка: БТА

Ахмад Дауа - председател на Сирийската телеграфна агенция САНА, който участва в Деветатата медийна среща в Пловдив, заяви, че в агенцията не разполагат с точна информация за броя на сирийските бежанци в България и в Европа, не знаят нищо и за начина, по който те са влезли в у нас. По думите му, Сирия ежедневно приканва чрез медиите си всички нейни бежанци да се върнат обратно в родината си, защото са преди всичко сирийски граждани.

Сирийската държава гарантира напълно сигурността и човешките условия, при които ще бъдат приети и ще живеят тези бежанци, които се върнат обратно в Сирия, изтъкна Ахмад Дауа. Той подчерта, че в момента на територията на Сирия се намират терористи от 83 държави, като част от тях са азиатци с френско, британско, холанско, афганистанско и пакистанско гражданство. По думите му има и много терористи от Саудитска арабия, Катар, Турция и Египет.

Според Дауа Сирийската телеграфна агенция не е получила от България официална информация за условията, при които сирийските бежанци живеят в България. Той призова тези бежанци да не бъдат използвани от враждебни съседни държави за психонатиск върху Сирия.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна